🔵 برخی از دلایل عدم توفیق در اجرای سند تحول بنیادین، نگرش ضعیف مدیران، نامناسب بودن محتوای درسی و به بی توجهی در طراحی و ساخت مدارس در کشور خلاصه می شود.
🔴 ضرورت طراحی و ساخت مدارس کشور بر اساس شرایط اقلیمی و فرهنگی از یکسو توجه به نیاز های دانش آموزان بر اساس ساحت های ششگانه سند تحول از سوی دیگر این پیام را مخابره می کند که تربیت همه جانبه دانش آموزان زمانی محقق می شود که زیر ساخت های آن در مدرسه
فراهم باشد.
🟢 ژاپنی ها ضربالمثل خوبی دارند می گویند خانه هایمان را کوچک ولی مدارس مان را بزرگ می سازیم تا مدرسه جایگاه تعلیم وتربیت و خانه دوم فرزندانمان باشد.
🔵 بعنوان مثال یکی از ضروریات تربیت خصوصا در دوران ابتدایی فضای مناسب برای تحرک و بازی در قالب فعالیت های ورزشی است بنظر شما چند درصد از مدارس ما متناسب با تعداد دانش آموزان خود امکان تحرک وبازی دارند.
غیر از فضای مناسب ورزشی و بازی در دوره ابتدایی در این دوره برای بروز خلاقیت ها و نبوغ فرزندان خود نیازبه کارگاه ها و آزمایشگاه ها ی است که کمتر در طراحی و ساخت مدارس به آن توجه می شود.
🔴 شما فکر می کنید چند درصد از مدارس ما در ساخت و حفظ و نگهداری به این استاندارد ها توجه می کنند اگر امروز فرزندان ماچاق،بی تحرک،افسرده،منزوی، گوشه گیر و دارای ضعف درتربیت فردی و اجتماعی وانواع معضلات مختلف اجتماعی هستند بخش مهم آن به فضای بر می گردد که مناسب مدرسه نیست.
🟢 آیا تا کنون به این موضوع اندیشیده اید که غالبا دانش آموزان ما از حضور در مدرسه لذت نمی برند بنطر شما این موضوع چقدر به شیوه ساخت مدارس کوچک با امکانات بسیار محدود بر می گردد.
نداشتن مدرسه استاندارد متناسب با نیاز دانش آموزان درکنارمحتوای نا مناسب درسی در آموزش و پرورش خصوصا درحوزه های حرکت و فعالیت،بازی وورزش که ریشه در غرایزه کودکان و نوجوانان دارد باعث بی انگیزگی مفرط دانش آموزان و حتی همکاران و کادر مدرسه شده است.
🔵 درد بزرگتر این است که آموزش و پرورش بجای حل مسئله صورت مسئله را پاک می کند و همین اماکن ورزشی ،هنری و تربیتی محدود تحت پوشش خود را که حق دانش آموزان است را با هدف در آمد زایی به بخش خصوصی اجاره می دهد.
🟣 بعنوان مثال معاونت تربیت بدنی و تندرستی بعنوان یک معاونت راهبردی در سلامت جسمی و روحی نسل آینده بجا پیگیری در توسعه و حفظ اماکن ورزشی آموزش و پرورش با هدف توسعه ورزش برای همه و بجای مخالفت و پیگیری در شیوه واگذاری اماکن ورزشی سعی دارد با انجام شو های مثل المپیاد های ورزشی داخل مدرسه دنبال ایجاد هیجان های کاذب و سوارشدن بر موج تبلیغاتی است.
🟢 چگونه می شود وقتی مدرسه حداقل فضای ورزشی،معلم متخصص،زمان کافی برای آموزش و تمرین و فعالیت های ورزشی برای عموم دانش آموزان ندارد ما طرح برگزاری المپیاد های ورزشی داخل مدرسه را می دهیم آیا این پاک کردن صورت مسئله نیست
🔵 امیدواریم وزیر محترم در اسرع وقت دستورواگذاری اماکن ورزشی،هنری،تربیتی آموزش و پرورش به بخش خصوصی را ملغی و با اتخاذ شیوه های مناسب علاوه بر حفظ و نگهداری از اماکن موجود در دستورالعمل های لازن تاکید بر ساخت مدارس جدید همراه با فضا های مورد نیاز دانش آموزان مانند اماکن ورزشی،فرهنگی وهنری متناسب با شرایط اقلیمی و فرهنگی توجه کافی مبذول داشته باشند.
🟢 این اقدامات می تواند بخشی از تحولات اساسی و بنیادین در آموزش و پرورش آینده باشد.آقای وزیر لطفا از کسانی که طی سه دهه گذشته وضعیت امروز را برای ما به ارمغان آورده اند فاصله بگیرید.
وقتی صحبت از تحقق سند تحول بنیادین می کنیم منظور شیوه مدیریت صحیح در بخش زیر ساخت ها،محتوا و برنامه است که بخش زیر ساخت ها باید توسط سازمان نوسازی تامین شود .
🔵 علی محمدی http://dralimohammadiqom.ir